Pre Sales Consultant

LOCATIE: DEVENTER of VENLO

Pulse is geen gewoon bedrijf. Al meer dan 30 jaren zijn we er trots op dat alles bij ons in het teken staat van onze mensen. Zonder goede mensen kunnen we onze deuren sluiten.

We doen er daarom alles aan om te zorgen dat jij het naar je zin gaat krijgen bij Pulse. Dit zijn geen standaard marketingpraatjes, maar de feiten spreken voor zich.

Bij ons krijg je de kans om innovatief bezig te zijn met je collega’s, betekenisvol werk te doen en heerst er geen strakke hiërarchie. Jezelf continue blijven ontwikkelen als persoon en qua kennis is net zo van belang als het afleveren van kwaliteit.  

Bij Pulse draait het dus om mensen. Onze kracht is dat iedereen binnen Pulse vanuit onze kernwaarden handelt en dagelijks meewerkt om de unieke bedrijfscultuur in stand te houden. Together with passion we challenge to get there. Dat is werken bij Pulse! Onze klanten kunnen hier over meepraten.  

Onze missie is het optimaliseren van bedrijfsprocessen om de winstgevendheid van de klanten te vergroten. Om dit te bereiken willen we onze klanten zo goed mogelijk adviseren. Doordat Pulse de afgelopen jaren flink is gegroeid, kunnen we jouw jarenlange kennis en ervaring in onze branches goed gebruiken! Ter uitbreiding van ons team zijn we daarom op zoek naar een ervaren Pre Sales Consultant. 

Wat ga je doen?

In de rol van Pre Sales Consultant ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de productie en logistieke oplossing in een vroeg stadium van het sales traject. Daarbij biedt je ondersteuning aan onze salesmanagers in de commerciële trajecten.

Je vertaalt de oplossing van een business case in een demo of presentatie die je vervolgens met overtuigingskracht bij onze klanten presenteert. Ook aan workshops bij de klant draag jij je steentje bij. Je zorgt ervoor dat de oplossingen haalbaar is voor de operatie en draagt zorg voor een zachte landing bij ons Operations Team.

Omdat het om grote projecten gaat van vaak 9 maanden of zelfs enkele jaren is het van belang dat jij voor op loopt als het gaat om innovatie. De complexiteit van de projecten is groot. Je werkt samen met andere pre-sales consultants maar je bent verantwoordelijk voor je eigen projecten. Je beschikt over een helikopterview, oplossend vermogen en doorziet de relaties tussen verschillende bedrijfsprocessen. Je werkt (sturend) in multidisciplinaire teams met onder andere Sales Managers en Operations Managers.

Jouw primaire focus ligt op discrete productie, procesproductie, logistiek en (internationale) bedrijfsstructuren.

Je benadert onze prospects en klanten met humor en flair en je kijkt uit naar het moment dat jij je passie mag laten zien tijdens de demo’s en presentaties. Hierbij acteer je op directie- en managementniveau. In deze rol acteer je niet als Sales Manager maar je levert een nadrukkelijke bijdrage aan de inhoud en ben je betrokken vanuit de inhoud bij het voortraject. Dit betekent dat ook veel van je tijd uitgaat naar het inrichten van een goede demo omgeving.

Benieuwd hoe we dit allemaal doen?

Reageer op deze vacature en onze recruiter Danielle neemt contact met je op.  Zij kan je ook met een collega in contact brengen die je een nog completer beeld over de rol kan geven.

Tel: +31 6 23730421
sollicitatie@pulse.nl

Wat verwachten we van jou?

 • HBO of WO werk- en denkniveau (bijv. bedrijfskunde).
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol.

 

 

 • Kennis van Microsoft Dynamics 365 is een pre. Kennis van ERP software is een must.

 

 

 

Wat kun je verwachten van Pulse?

Buiten de niet-meetbare arbeidsvoorwaarden zoals goede begeleiding en werkplezier bieden we een marktconform salaris en hebben we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 33 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Flexibele werktijden.
 • Aandacht voor een goede werk-privé balans.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden (zonder terugbetalingsregeling).
 • Een leaseregeling of een reiskostenvergoeding.
 • Altijd up to date blijven door middel van kennisdeling zowel intern als extern.
 • Aandacht voor je eigen ontwikkeling op het gebied van softskills.
 • Leuke uitstapjes, feesten, activiteiten bijwonen of zelf organiseren.
 • Een compleet en vrijblijvend Pulse-Vitaal programma.
 • Geen strakke hiërarchie, jouw mening telt!
 • De mogelijkheid om in overleg thuis te werken.
 • Gratis fruit, soep, noodles, fris, sappen en naast de beste thee en Nespresso koffie.
 • Een fijne en gezellige werkomgeving waar je jezelf kan zijn.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Alle gereedschappen, zoals een laptop en smartphone, die jouw werkzaamheden zo makkelijk mogelijk maken.
 • > 170 Leuke en gepassioneerde collega’s die altijd bereid zijn elkaar te helpen. Dat zit nou eenmaal in ons DNA.
 • Nog honderd andere redenen waarom Pulse de leukste en interessantste werkgever van het Zuiden en Oosten is.

 

Kun je niet wachten
om bij Pulse aan de slag te gaan?

Solliciteer op deze functie

Andere vacatures bij Pulse:

Deel deze pagina met je collega of netwerk:Email this to someoneShare on LinkedInTweet about this on Twitter