Past Pulse bij mij?

Waar worden we blij van?

Bij Pulse zoeken we drie typen mensen:
mensen met branche- ervaring, mensen met specifieke competenties,
en toptalent waar we nog een functie voor moeten creëren.

Branche- ervaring

Onze klanten vinden het erg prettig dat wij de taal spreken van hun branche. Bij sollicitaties hebben we dan ook een sterke voorkeur voor mensen met branche- ervaring. Eén van onze salesmensen heeft zelf nog aan de draaibank gestaan. Hierdoor weet hij in verkoopgesprekken feilloos wat onze metaalklanten belangrijk vinden.

icoon-competenties

Specifieke competenties

Voor elke functie heb je specifieke competenties nodig. Maar die hoef je wat ons betreft niet in onze branche geleerd te hebben. Zo hebben wij een microbioloog in dienst die zich bezig houdt met de administratie. Als je stamcellen kunt onderzoeken, dan kun je ook goed cijfers analyseren, weten we nu.

icoon-talent

Toptalent

Bezit je een bijzonder talent dat niet in een bestaande functie past? Dan creëren we toch gewoon een functie? We hebben een collega die erg goed blijkt te zijn in het voorspellen van trends. Hier hadden we geen functie voor, dus we hebben hem benoemd tot onze ‘profeet’. Hij signaleert en deelt de laatste trends in ons vakgebied.

Control your future

Wij vinden eindresultaat belangrijker dan de manier waarop je dat bereikt. Voor veel zaken hebben wij geen vast omlijnde procedures of plannen. Wil je een nieuwe toepassing ontwikkelen? Verras ons met je idee! Denk je dat de website beter kan? Kom met een voorstel, en als het goed is dan passen we het toe. Vind je dat collega’s geïnformeerd moeten worden over een bepaald onderwerp? Organiseer een informatiesessie. Hoe je iets doet maakt ons niet zoveel uit, áls je het maar doet.

Bij Pulse is veel mogelijk, maar het initiatief ligt bij jou! Verliezers hebben een excuus, en winnaars hebben een argument. Wat wij onze klanten adviseren geldt ook voor onze eigen mensen: wees pro- actief en bouw aan je toekomst!

Deel deze pagina met je collega of netwerk:Email this to someoneShare on LinkedInTweet about this on Twitter