Stagiair Software Engineering
Ennyo Feller

 

Ontwikkelen en opzetten

In 2012 ben ik begonnen met de HBO-opleiding Software Engineering aan de Fontys Hogeschool in Venlo. Zoals gebruikelijk wordt deze afgesloten met een afstudeerstage bij een bedrijf in de branche. Enkele maanden voor het afstuderen, ging ik op zoek naar een geschikt afstudeerbedrijf. Op school kwam ik een lijst tegen met namen van bedrijven waar de afgelopen jaren afstudeeropdrachten zijn uitgevoerd.

In het bijzonder viel mij op dat Pulse meerdere malen op deze lijst stond vermeld. Ook docenten van de opleiding waren bekend met Pulse. Vervolgens heb ik contact opgenomen met Pulse en ben ik enkele keren langsgegaan om een mogelijke opdracht te bespreken en de benodigde papieren te tekenen. Een paar maanden later was het zover, het afstuderen bij Pulse was begonnen.

 

Onder een goede en prettige begeleiding heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen en opzetten van een interne workshop bestaande uit meerdere sessies.

Deze workshop was voor de Software Developers, of zoals deze bij Pulse ook wel genoemd worden: Technical Consultants. Het doel van de workshop was om de werknemers kennis te laten maken met nieuwe technieken waar Pulse de komende jaren gebruik van gaat maken.

Na de afstudeerperiode is de workshop voortgezet omdat er nog een ronde gepland stond.  Ik heb me bij Pulse nooit een stagiair gevoeld, omdat je er gewoon behandeld wordt als medewerker en ook deelneemt aan verschillende bedrijfsactiviteiten. Hierdoor zijn de vijf maanden van het afstuderen zeer goed bevallen en mocht ik mijn diploma met trots in ontvangst nemen!

Enthousiast geworden?
Kom ook stage lopen bij Pulse!

Bekijk onze vacatures
Deel deze pagina met je collega of netwerk:Email this to someoneShare on LinkedInTweet about this on Twitter