“Veel meer dan alleen een IT-bedrijf.”

Door Ruben Baakman

Optimaal presteren

In september 2018 begon mijn opleiding tot Consultant bij Pulse. Ik was op zoek naar drie (voor mij) belangrijke dingen:

1. Ik wilde graag het vak consultancy leren.
2. Ik zocht afwisselend werk, het liefst telkens in een nieuwe uitdaging, in de omgeving van een (nieuwe) klant.
3. Graag bij een werkgever die echt om haar werknemers geeft en in ze investeert.

Dat heb ik dubbel en dwars gevonden en ik zal kort uitleggen waarom!

Binnen het programma leer je alle facetten die nodig zijn om een goede consultant te worden. Je leert onder andere om op een professionele manier projecten aan te gaan. Je krijgt de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen in je presentatie- en softskills. Bij Pulse is feedback een belangrijk aspect (wat ging goed, wat kan nog beter), en je leert natuurlijk vakkennis.

Deze vakkennis is weliswaar IT-gerelateerd, maar je denkt veel verder na dan alleen het Microsoft Dynamics-platform waarover je adviseert. Je denkt vooral na over wat er nou eigenlijk gebeurt binnen een bedrijf. Hoe zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat een verkocht product bij de klant komt en welke stappen worden daarbij doorlopen? Hoe zorgt de klant ervoor dat ze slim inkopen en waar moeten zij dan op letten? Je leert dus echt om mee te denken met de klant.

Als consultant kun je bij alle klanten in de keuken kijken en daardoor kennis opdoen over de vele aspecten van de bedrijfsvoering. En zeker als Young Potential krijg je de volledige mogelijkheid om hier gebruik van te maken, zodat je je goed kunt oriënteren alvorens te kiezen waar jij je in wilt specialiseren.

Als je op zoek bent naar een baan, spiegelen veel bedrijven je een mooi beeld voor. “Een warm bedrijf”, “Ruimte voor ontwikkeling” en “Open cultuur” is een greep uit de termen die je tegenkomt. Zo ook bij de vacature van Pulse, dus ik was erg benieuwd hoe het in werkelijkheid zou zijn. Pulse verbaasde mij. De kernwaarden die Pulse beschrijft, heb ik daadwerkelijk ervaren. Iedere consultant is bereid je te helpen, er wordt gelachen, men denkt aan je gezondheid (er is fruit), er zijn vitaliteitsdagen en ga zo maar door. Er wordt alles aan gedaan om jou optimaal te kunnen laten presteren.

Ik heb dus bij Pulse gevonden waar ik naar op zoek was en ik ben er vol enthousiasme aan de slag!

Wil je meer weten over mijn ervaringen binnen het traineeship of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op!

Deel deze pagina met je collega of netwerk:Email this to someoneShare on LinkedInTweet about this on Twitter