“Waar passie is liggen veel mogelijkheden.”

Door Randall Williams

Een organisatie die het waar maakt!

In September 2017 begon ik aan mijn carrièreswitch tot Consultant binnen Pulse. Daar kwam ik binnen als kersverse vader die alle zekerheden zoals onder andere een vaste baan achterliet om een nieuwe uitdaging aan te gaan. ‘Challenging’, één van de drie kernwaarden van Pulse, is typerend voor de stap die ik nam. Vanaf het begin zat de klik op dat gebied dus wel goed.

Het voortraject naar de eerste dag toe verliep voor mij heel anders dan ik gewend was bij andere organisaties. Waar ik voorheen simpelweg verwacht werd op de eerste dag, ging het er bij Pulse anders aan toe. Tijdens deze periode werd er al veel aandacht besteed om mij als aankomend medewerker een prettig gevoel te geven over mijn keuze voor Pulse en duidelijk te maken wat mij te wachten stond. Zo kreeg ik onder andere informatie over zaken die gingen spelen binnen de organisatie en werd ik uitgenodigd voor Pulse dagen. Hierdoor ging ik met een prettig gevoel naar mijn eerste werkdag!

Vanaf de eerste dag dat ik bij Pulse begon, voelde ik gelijk de cultuur die zo mooi omschreven wordt op de website. Voordat ik begon bij Pulse, heb ik uiteraard uitgebreid gelezen wat er op de website van Pulse stond en gingen er gedachten rond als: “Staat er inderdaad mooi omschreven, maar iedereen kan een mooi verhaal op de website zetten”. Nu kan ik uit ervaring vertellen dat alles wat er omschreven wordt, ook daadwerkelijk zo is. In de eerste paar weken merkte ik direct wat voor een fijne organisatie Pulse is om voor te werken. Iedereen – van je teamleden tot de CEO – staat altijd voor jou klaar , ongeacht de situatie en de tijd die je bij Pulse werkt. ‘Together’, de tweede kernwaarde, is typerend hiervoor. Pulse is in mijn ogen één grote familie; samen bereiken we het meest en op basis van vertrouwen en eerlijkheid bouwen we aan de toekomst.

De maanden van mijn omscholing tot consultant vlogen voorbij. Zo bestudeerde ik de software waarmee Pulse werkt (Microsoft Dynamics 365), kreeg ik intern uitdagende opdrachten en moest ik examens afleggen om Microsoft-gecertificeerd te worden en daadwerkelijk aan de slag te gaan als consultant bij Pulse. Tijdens deze periode vonden er ook op persoonlijk vlak kennismakingsgesprekken plaats met collega’s van verschillende afdelingen, om zo een beter beeld te krijgen van de verschillende functies binnen Pulse en om elkaar persoonlijk beter te leren kennen. Deze gesprekken waren voor mij als nieuwe medewerker erg prettig en het feit dat hier specifiek veel aandacht aan wordt besteed, zegt veel over de cultuur van Pulse.

Inmiddels ben ik alweer anderhalf jaar verder en deel ik mijn ervaringen met jullie. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Ik ben trots op wat ik samen met mijn collega’s al heb bereikt en in de toekomst nog ga bereiken. ‘Passionate’, de derde kernwaarde van Pulse, betekent voor mij ernaar streven om jezelf te blijven ontwikkelen binnen de ruimte en vrijheid die je geboden wordt. Er is niets mooier dan als medewerker daadwerkelijk de ruimte en vrijheid te krijgen om nieuwe kansen met passie aan te pakken.
Dat is een van de redenen waarom ik deze blog schrijf: ook Pulse mag in het zonnetje gezet worden. Control your future, dat is wat ik kan doen door de kansen die mij geboden worden. Wat wil je nog meer als medewerker?

Kortom, ik ben heel erg blij met de keuze die ik in 2017 heb gemaakt!

Deel deze pagina met je collega of netwerk:Email this to someoneShare on LinkedInTweet about this on Twitter