“Alles is mogelijk, maar het initiatief ligt bij jou!”

Door Joris van Veggel

Hoe ik bij Pulse terecht ben gekomen en hoe ik mijn reis bij Pulse tot nu toe ervaren heb? Ik vertel je het in deze blog!

Zoals veel afgestudeerde studenten ben ik mijn carrière begonnen bij het bedrijf waar ik mijn afstudeerstage heb afgerond. Want wie weet tegenwoordig nog precies voor welk bedrijf en in welke functie hij of zij wil werken? Na een tijd was ik toe aan een andere uitdaging. Ik wist wel wat mij leuk leek, maar niet welke functie hierbij hoorde. Via LinkedIn ben ik in aanraking gekomen met Pulse. Ik zag de vacature ‘Consultancy Traineeship’ voorbijkomen en dit sprak mij erg aan, dus heb ik gesolliciteerd! In september 2017 ben ik dan ook begonnen als Consultancy Trainee.

Voordat mijn eerste werkdag begon mocht ik al een stukje van de Pulse cultuur ‘ervaren’. Zo werd ik voordat ik in dienst was al op de hoogte gehouden van zaken die gingen spelen binnen de organisatie en kreeg ik verschillende reacties via LinkedIn van toekomstige collega’s.

Mijn eerste werkdag was ik (zoals waarschijnlijk de meesten) zenuwachtig aangezien ik aan een nieuwe uitdaging begon, niet wetende wat er precies ging gebeuren in de toekomst. Een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen en andere gewoontes. De eerste maanden van het traineeship waren dan ook intensief en uitdagend. Naast het bestuderen van de software waar Pulse mee werkt kregen wij als trainees een grote interne opdracht, waar Pulse vervolgens ook echt iets mee gedaan heeft. In deze maanden liep ik veel mee met verschillende consultants op verschillende afdelingen en had ik tevens veel kennismakingsgesprekken met collega’s, die ook echt de tijd voor me namen. Zo kreeg ik in een korte tijd een duidelijk beeld van dit mooie bedrijf en de cultuur die er heerst. Dit vond ik erg waardevol en dit hielp mij met het kiezen van een richting, aangezien ik nog niet helder had welke consultancy rol ik wilde gaan vervullen na mijn traineeship.

Inmiddels zijn we alweer 20 maanden verder en ben ik Functioneel Logistiek Consultant! Ik heb al heel wat gave projecten succesvol mogen afronden en ik ben trots op wat ik samen met mijn collega’s heb bereikt. De weg hiernaartoe heb ik zelf kunnen vormgeven binnen Pulse.

Terugblikkend op de afgelopen 20 maanden, kan ik zeggen dat vanaf dag 1 iedereen voor mij klaar stond. Van de consultants die mij begeleiden binnen het traineeship tot aan de CEO. Tot slot ben ik van mening dat iedereen binnen Pulse zijn of haar eigen toekomst kan bepalen. Alles is mogelijk, maar het initiatief ligt bij jou. Daarom is Pulse in mijn ogen méér dan alleen maar een werkgever!

Wil je meer weten over het traineeship (inmiddels het Pulse Young Potentials programma), de rol van Functioneel Logistiek Consultant of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op!

Deel deze pagina met je collega of netwerk:Email this to someoneShare on LinkedInTweet about this on Twitter